KOERSBAL & DYNAMIC TENNIS

Sportvereniging Renswouw (SVR) en SWO zijn per 5 maart met Koersballen en Dynamic Tennis gestart in Sporthal De Hokhorst.
U bent van harte welkom op de donderdagmiddagen, van 15:00 uur tot 16:00 uur !

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op “jeu de boule”. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa. Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van ” Meer bewegen voor Ouderen ” steeds meer koersbal gespeeld. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen 2 personen tegen elkaar. De ene persoon met 4 zwarte en de andere met 4 bruine ballen. De bedoeling van het spel is, net als bij “jeu de boules” om de ballen naar het witte doelballetje te rollen. De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig zodat iedereen gelijke kansen heeft.

Dynamic Tennis is een relatief jonge racketsport geschikt voor iedereen vanwege het lichte materiaal waarmee gespeeld wordt. Het is gemakkelijk aan te leren en attractief voor alle leeftijden. Mannen en vrouwen spelen met en door elkaar. Omdat er gespeeld wordt met lichte materialen zijn blessures een uitzondering en is de sport op gevorderde leeftijd goed vol te houden.

Informatie: Er wordt gespeeld op donderdag (vanaf 5 maart) van 15.00-16.00 uur in Sporthal de Hokhorst. Alle materialen om Koersbal of Dynamic Tennis te spelen worden verzorgd door onze vereniging. U hoeft alleen maar (binnen)sportschoenen en een goed humeur mee te brengen.
De kosten voor deze sporten zijn € 3,00 per keer, inclusief een kopje koffie of thee. Een 10-strippenkaart à € 25 is ook mogelijk.
Uiteraard ook incl. koffie/thee. Dynamic Tennis kan ook donderdags van 19.00-20.00 uur in de sporthal gespeeld worden. Deze aanbieding geldt tot en met juni 2020.

Contact info: Astrid Krauts, tel 033-2778898 of via de mail a.krauts@swo-sr.nl of bij secretaris van de S.V.Renswouw, Christianne Geerdes - secretaris@svrenswouw.nl of 06-50263612.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!